Dag 5: Onvoorziene omstandigheden….

Het is velen bekend dat je tijdens een verbouwing tegen zaken aan kan lopen die je vooraf niet kon weten of over het hoofd hebt gezien. Niet zelden door de fout van een ander, en dan moet je het geluk hebben dat die ander de fout erkent en het een en ander netjes oplost. Dat geluk hadden wij, maar je voelt hem al aankomen: ook bij ons liepen een paar zaken wel wat anders dan we vooraf hadden bedacht.

Toen ik deze middag uit mijn werk kwam, was een groot deel van de keuken al gemonteerd. Zo luchtig mogelijk vroeg ik de monteurs: ” En, is het gelukt allemaal?,” maar stiekem zat ik met spanning op het antwoord  te wachten…

….” Eh, bijna allemaal…,” klonk het, gevolgd door een veelbetekenende stilte. Ik wil nog eens onderzoeken waarom ik op zulke momenten altijd denk dat ik uiterlijk kalm moet lijken. Gelukkig werd ik snel uit mijn lijden verlost door de rest van het antwoord, waarin mij werd meegedeeld dat het aanrecht te kort was ingemeten.

” Maar dat wordt opgelost.” 

En dat geloofde ik meteen.  Want, zo bracht ik mij in herinnering, als ik terugkijk naar de afgelopen dagen zijn dit mannen die hun woord nakomen. En zorgen dat het uiteindelijk goed komt.

De afgelopen periode heb ik op andere gebieden wel eens geworsteld met dat vertrouwen dat het goed komt. Maar nooit alleen, iedere keer kwam er een moment van bemoediging waardoor ik mocht ervaren dat God er bij was en is. Zoals onlangs dat moment dat ik voor het eerst naar het nummer ” Remember” van Lauren Daigle luisterde. En sterk de indruk kreeg; dit is hoe je rust in je ziel krijgt als dingen tegen zitten of anders lopen dan je zou willen. Je je afvraagt of het nog wel goed komt nu het allemaal mis lijkt te gaan. Breng jezelf dan in herinnering Wie God is. Al die momenten dat Hij er voor jou was en je er met Hem en dankzij Hem doorheen bent gekomen.

De beste manier om jezelf daaraan te herinneren, is lofprijzen.  Hardop uitspreken wat Hij voor jou heeft gedaan, wat Zijn beloftes zijn en Wie Hij is.  Goed te spreken over God en tegen God. Om hem te eren en  zelf opgebouwd te worden in je geloof. Gisteren een steengoede preek gehoord waarin ook naar voren kwam dat Jezus de lofzang zong voor Hij naar de olijfberg vertrok. Terwijl Hij wist van het lijden dat voor Hem lag, was Hij aan het lofprijzen.

Juist op het moment dat je door onvoorziene moeilijke omstandigheden gaat, is het zo belangrijk jezelf te herinneren Wie God was, is en altijd zal zijn voor jou. Alle momenten in je leven waarin je Gods goedheid hebt gezien voor jou. “Tel je zegeningen”  houdt voor ons helaas nogal eens in, ” tel de zegeningen van een ander en vraag je af……”

Is een te kort aanrechtblad dan zo’n enorme storm in je leven? Nee. Maar de alledaagse beslommeringen kunnen wel een heel ding worden als je uit het oog verliest om Wie het nu eigenlijk allemaal gaat.  Lijkt me eigenlijk wel gaaf, in plaats van in de stress schieten, in de handen klappen of gaan dansen. Vertrouwen dat het goed komt omdat je het grotere plaatje kent en dat uitspreken in plaats van je bezorgdheid.

Net als zoals ik er op vertrouw dat de monteurs het probleempje met deze kastdeur gaan oplossen, omdat ze tot nu toe altijd hun woord zijn nagekomen.

Binnenkort wordt het te korte aanrechtblad vervangen.  Een peanuts dingetje vergeleken met de echte stormen in het leven. Goed om te weten in elke situatie waar we in zitten dat  God’s arm nooit te kort is om ons in liefde dicht naar Zich toe te trekken.

“Mijn liefde schiet nooit tekort, Mijn arm is niet te kort om jou te redden, Mijn oor is niet te zwak om naar jou te luisteren. Ik hoor je altijd als je tot Mij roept. “(Ps.4:4, Jes.59:1)

Dat is wie Hij is en wil zijn voor jou. Wat een belofte!

Dit delen:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *