Een belangrijke stap op weg naar vrijheid

” ….Zoals iemand in zijn hart denkt, zo is hij…..” Deze woorden staan in het boek Spreuken(23:7), een andere Bijbelvertaling zegt; “zoals een man in zijn hart denkt, zo zal hij worden.” Oftewel: je gedachten zijn een voorloper van je daden………

Ook hoe jij over jezelf denkt, jezelf ziet, is bepalend voor je gedrag.
Op het moment dat ik dit schrijf ben ik herstellende van een longontsteking en burn out klachten. Ik probeer er de humor maar van in te zien dat ik een Powervrouwen event op de planning heb staan, want echt stoer voelt het niet allemaal….maar wacht. Komen daar niet een paar gedachten van minder waard zijn als je even wat minder presteert om de hoek kijken? Is dat wat me een sterke vrouw maakt, productief zijn?Eigenlijk weet ik wel beter. Juist als je je zelf zwak voelt, kan er een een enorme kracht van God zichtbaar worden die laat zien hoe sterk jij echt bent van binnen. Ongeacht je omstandigheden. God’s goede gedachten over jou veranderen niet. Daarom is ’t zo belangrijk die te kennen vanuit zijn Woord. En jezelf er aan te herinneren juist als je gevoel iets totaal anders zegt. Hoeveel mensen vandaag de dag komen door gedachten van schaamte over zwakheid in een isolement waardoor ze niet in volle vrijheid kunnen leven?
Hoe denk jij eigenlijk over jezelf?

Het lelijke eendje

Op mijn werk lees ik de kinderen wel eens het prentenboek van ” Het lelijke jonge eendje” voor. Prachtig om te zien hoe de kids dan aan mijn lippen hangen. ’t Is ook een van mijn favoriete verhalen. Omdat het ook voor ons mensen herkenbaar kan zijn wat dat jonge beestje doet:
-Hij vergelijkt zich met anderen
-Laat zich leiden door verwachtingen van anderen
-Hij schaamt zich voor zijn anders zijn
-Komt hierdoor in een isolement, gaat zich afzonderen
-Het wordt winter. Ik moet denken aan een van mijn blogs: in de moeilijkste periode van je leven is God aan het werk. Het eendje ziet het nog niet, maar hij is al zwaan aan het worden.
-Dan ontfermt de boer zich. Hier zie ik de zorg waarmee God zich over jou wil ontfermen.
-Het wordt lente, en het eendje ziet zichzelf in het water. Opeens ziet hij wie hij is: een prachtige zwaan! Hij zat als het ware gevangen in zijn gedachten over zichzelf en had een spiegel-en een seizoen van herstel-nodig om de waarheid over zichzelf in te zien. Inderdaad kon hij dingen niet die de anderen wel konden: hij probeerde iemand te zijn die hij helemaal niet was. Zijn oude gedachten over zichzelf moesten plaats maken voor nieuwe. Dat is “vernieuwing van denken,” verandering van binnen uit!

De waarheid

Wat kunnen jij en ik doen om de waarheid over onszelf te gaan zien en vast te houden?
” Wanneer jullie in Mijn woord blijven(vasthouden aan mijn leer en er naar leven), zijn jullie werkelijk mijn leerlingen. Je zult de waarheid kennen, en de waarheid zal je vrij maken.” (Joh. 8:31,32)
Zorg, dat je weet wat God’s woord over jou zegt. Dan zul je gedachten over jezelf die niet kloppen beter kunnen onderscheiden. Ja, je bent anders dan de rest. Wat gaat er in jouw leven veranderen als je daar waar het woord ” schaamte” leidend is dit eens gaat vervangen door het woord “bestemming?”
Op een mooie lentedag vliegt de jonge zwaan uit. Dat is wat gebeurt als je de waarheid hebt ontdekt over wie je bent: een prachtige unieke zoon/dochter van God de Vader!
Misschien ben je iemand die woorden als deze al zo vaak heeft gelezen. Soms moeten we iets ook heel vaak horen voor het niet meer alleen in ons hoofd, maar ook in ons hart is doorgedrongen doordat we het gaan geloven. Vandaar dat ik dit vandaag met je deel. Wat verlang ik ernaar nog heel veel mensen vrij te zien komen van schaamte, iets wat Jezus aan het kruis voor ons droeg zodat wij kunnen delen in Zijn heerlijkheid. Ga je mee die vrijheid in?

Hooglied 2:11-14
De winter is voorbij, kom tevoorschijn, mijn geliefde!
-wordt vervolgd-

Dit delen:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *