Zo word je een succesvolle klusser!

Het gereedschap

Omdat ik van vrijdag mijn vaste schrijfdag wil maken, was ik er helemaal klaar voor vandaag een nieuw blog te schrijven. Dat wil zeggen: bijna helemaal. Op dit moment schrijf ik even mobiel, maar voor een serieus blog moet ik toch echt achter de computer of laptop. Nu is de hoogbejaarde computer boven al een paar keer gecrasht en inmiddels zo extreem langzaam dat er nauwelijks mee te werken is. We hebben het een en ander geprobeerd maar zullen moeten aanvaarden dat het ding toch echt vervangen moet. Overigens zijn we in dat aanvaarden en tot actie overgaan ongeveer zo langzaam als het betreffende apparaat.

Maar goed, dan de laptop. Omdat ik er zelf nog voor aan het sparen ben gebruik ik op dit moment manlief zijn MacBook. Die toch thuis ligt als hij naar zijn werk is. Yep. Alleen zo jammer als de adapter dan wel per ongeluk mee naar zijn werk blijkt te zijn. En de Mac nog 2% energie in de batterij heeft zitten.

Gewoon gáán…..!

Terwijl ik half in mezelf zit te mopperen (ja dat doe ik wel eens een enkele keer)gaat de bel en aan de deur staat een aardige meneer die een pakje voor mijn dochter komt afleveren. Ik neem het aan en zie op de doos staan: “Go for it .” Nou, ik weet niet waar dit een bevestiging van moet zijn maar wordt een beetje moeilijk denk ik zonder het juiste apparaat om mee te werken. Wacht even, het belang van dat laatste bedacht ik me eerder deze ochtend ook al…..Voordat ik wilde gaan schrijven had ik een klusje te doen. Daarvoor was een speciale schroevendraaier nodig. Omdat ik die niet in huis had, had manlief wat gereedschap geregeld. Zo’n ding met accu-en deze was gelukkig niet bijna leeg-waarmee de klus in een mum van tijd is geklaard. Echt. Ik stond enigzins verbouwereerd na 1 seconde al met dat schroefje in mijn handen. Hoe simpel kan het zijn. Met het juiste gereedschap .En zo terugdenkend aan deze ochtend heb ik toch een waardevolle les geleerd. Die ik heerlijk met jullie kan delen. Met -ik zeg niet hoeveel- vingers typend op een mobiel apparaat. Soms stel je zaken uit omdat je er tegenop ziet. Je denkt dat het ingewikkeld is of maakt het groter dan het is. Maar: go for it! Kijk van tevoren wat je precies nodig zult hebben. Begin er gewoon aan door je voor te bereiden en neem niet alleen je taak maar ook jezelf serieus. Ik weet en herken dat sommigen daar al afhaken. Denk dan maar aan de tijd die je straks niet kwijt zult zijn aan het moeten blussen van allerlei brandjes. En zorg voor elke klus dat de accu vol is. Ook die van jezelf. Neem regelmatig tijd om bij te tanken. Kom tot rust bij Jezus en laat Gods Geest je opladen. Misschien ken je die mooie woordspeling “laad me met rust” wel. Zo zul je in de situaties waar je soms tegenaan loopt beter kunnen handelen. Hij geeft je de juiste tools voor dat wat Hij op je pad brengt. Je hebt ze vaak al in huis, maak er gebruik van!

Dit delen:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter